Velloro

Platform voor
luxueuze, handgemaakte shirts

Uitdaging

Luxueuze, handgemaakte shirts die door de verfijnde details verschillen van alle anderen. Díe maakt Velloro. De shirts van Velloro vinden hun oorsprong in het Italiaanse Napoli en zijn gemaakt met alle zorg en aandacht die shirts verdienen. Velloro werd in 2018 opgericht door compagnons Erik en Ray. Ze begonnen bij nul. Van productielijn tot bedrijfsnaam en van logo tot distributiekanalen. Alles moesten ze opzetten. Ray benaderde vanuit zijn netwerk Recognize voor het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van een digitaal platform, inclusief een configurator waarmee consumenten shirts kunnen ontwerpen. Recognize geloofde veel voor Velloro te kunnen betekenen en ging aan de slag.

Oplossing

Verschillende stoffen, patronen, kragen, knopen. Velloro biedt consumenten een scala aan mogelijkheden voor het ontwerpen van hun shirts. Alle mogelijkheden moesten in de configurator verwerkt worden. Hiervoor bouwde Recognize een speciaal algoritme. Aan alle mogelijkheden werden foto’s en prijzen gekoppeld. Zo weten consumenten precies hoe hun ontwerp eruit komt te zien en hoeveel het kost. Naast de configurator bouwde Recognize de webshop in Magento. Uiteindelijk koppelde Recognize de webshop en de configurator aan elkaar en werd een oplossing gebouwd zodat de configurator en de webshop goed met elkaar kunnen communiceren. Het resultaat: een gebruiksvriendelijk en conversiegericht digitaal platform.

Used tools Velloro

  • Agile
  • Sketch
  • Invision
  • PHP
  • Javascript

Strategie

Voor het realiseren van het digitale platform stelde Recognize een Scrum-team samen. Het project werd opgedeeld in verschillende fases, zogenaamde sprints. In de eerste sprint werd de strategie bepaald. Welke doelstellingen heeft het digitale platform? Wie is de doelgroep? Wat is nodig om de doelstellingen te bereiken? Na de eerste sprint presenteerde Recognize tijdens de sprint review de strategie en een storyboard met een schets voor het gloednieuwe digitale platform. Het idee was om een webshop en configurator los van elkaar te bouwen en die te koppelen aan Magento. Velloro had eerder aangegeven te willen werken met Magento, een bestaand e-commerce platform waarmee het bedrijf al bekend was. Velloro was enthousiast over het voorgestelde maatwerk. En dus kon de uitvoering beginnen!

Ray Florentinus - Eigenaar Velloro

“Geen poespas, mensen die meedenken, snelheid en heldere communicatie. Dat is Recognize in een notendop. Na een prettige samenwerking is het resultaat een maatwerk platform zoals maatwerk bedoeld is. Erg blij mee!”