NETWERKPLANNING, DESIGN
EN REGISTRATIE

Om gegevens via internet uit te wisselen en op te slaan, heb je een netwerk nodig. Zo’n telecomnetwerk bestaat uit bovengrondse (wireless) en ondergrondse (wireline) onderdelen, bijvoorbeeld zendmasten en kilometers telecomkabels.

Wij ontwerpen en beheren deze telecomnetwerken. Of het nu gaat om een netwerk van coax, koper of glasvezel. Een netwerk onder de grond, net boven de grond of zelfs op het dak. We ontwerpen en beheren het allemaal. Op dit moment zijn we actief in Nederland, België en Duitsland.

Telecom engineering
Telecom engineering en netwerkadministratie

Voor het aanleggen van een nieuw telecomnetwerk doorlopen we drie fasen: High level design, Low level design en As Built verwerking. Voor het maken van een High level design brengen we een regio in kaart en onderzoeken we wat het meest gunstige ontwerp is. Zodra het High level design akkoord is, start de Low level design fase.

In deze fase leveren we een definitief ontwerp aan waarmee het netwerk kan worden gebouwd. Andere onderdelen van deze fase zijn vergunningstekeningen, boorprofielen en een digitale werkmap voor de uitvoering. Zo heeft de monteur alle documenten bij de hand om met de aanleg te beginnen. Na de bouw verwerken wij de gegevens in de vorm van revisie en verwerken we alle revisiegegevens in het GIS-systeem van de opdrachtgever.

 

Dat betekent dat we een gedetailleerde kaart maken waarop je precies kunt zien welke kabel waar ligt; dit noemen we ook wel ‘As Built verwerking’ of ‘Assetmanagement’. Hiermee is het makkelijker om in de toekomst werkzaamheden uit te voeren én we voldoen aan de wettelijke eis om alles digitaal en centraal op te slaan.

Bij de meeste projecten die we doen, doorlopen we alle fasen. Maar je kunt er ook voor kiezen om ons te betrekken bij één of twee fasen. Heb je bijvoorbeeld al een ontwerp liggen, maar wil je deze laten checken op kwaliteit en haalbaarheid? Dat doen we graag voor je! Ook het in kaart brengen van de As Built situatie kunnen we voor je oppakken. Neem gerust contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

 

Telecom Engineering
Specialist in telecomnetwerken

We kunnen met trots zeggen dat we marktleider zijn in het leveren van engineeringscapaciteit. Welke vraag je ook bij ons neerlegt, we kunnen het snel oppakken. En dat doen we schaalbaar, tegen lagere kosten en met de gevraagde kwaliteit. We hebben 500+ offshore collega’s klaar zitten die direct voor jou aan de slag kunnen. Hier hebben we al ruim 15 jaar ervaring mee, dus we kennen alle ins en outs van deze manier van werken.

Ons team staat klaar voor elke uitdaging: ze biedt flexibele oplossingen die aansluiten op jouw situatie en doelstellingen.

Engineering
On of offshore?

Bij alle diensten die we aanbieden, maken we onderscheid tussen onshore en offshore capaciteit. Met onshore bedoelen we medewerkers die bij jou op locatie komen of die vanuit onze vestigingen in Nederland werken. Daarnaast hebben we een flexibele schil collega’s in het buitenland die we inzetten bij grote opdrachten of projecten met een korte looptijd. Door deze flexibele schil kunnen we snel opschalen als dat nodig is.

Let's
Connect!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun jij iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.