Bij VolkerWessels stellen ze de veiligheid van hun werknemers voorop – het is veilig werken, of helemaal niet werken! Om ervoor te zorgen dat alle medewerkers aan het einde van de dag veilig naar huis kunnen gaan, besteden ze bij VolkerWessels veel aandacht aan bewustzijn en gedrag.

Een van de belangrijkste initiatieven op dit gebied is het WAVE-programma, dat ontwikkeld is om het gedrag op het gebied van veiligheid te veranderen. Een handige ondersteuning en tool hiervan is de WAVE App ontwikkeld door Recognize, waarmee medewerkers van een project van VolkerWessels snel en gemakkelijk incidenten kunnen melden.

Bas Roordink, Directeur Veiligheid bij VolkerWessels, deelt zijn ervaringen over de samenwerking met Recognize.

Recognize mei 2024

DE UITDAGING BIJ VOLKERWESSELS

Voorheen werd binnen onze organisatie een meldapp gebruikt die slechts in een deel van de organisatie actief was en niet volledig voldeed aan de wensen van zowel de gebruikers als de organisatie. Dit leidde tot inefficiëntie en beperkte mogelijkheden voor effectieve veiligheidsregistraties en communicatie.

DE SAMENWERKING MET RECOGNIZE

Vanaf het moment dat ik in mijn huidige functie bij VolkerWessels aan het werk ging, hebben we nauw samengewerkt met Recognize. Naast de ontwikkeling en implementatie van de WAVE App, hebben we samen verder gewerkt aan de middelen voor onze veiligheidsdagen, waarmee we onze veiligheidsinitiatieven nog verder konden versterken.

 

“Hun kundige, no-nonsense manier van samenwerken, meedenken met de klant en flexibiliteit heeft een grote impact gehad op onze ervaring”.

 

DE RESULTATEN

De WAVE App heeft onze organisatie enorm geholpen bij het registreren van veiligheidsmeldingen en het delen van informatie met onze medewerkers. De app maakt het mogelijk om snel en eenvoudig incidenten te melden, waardoor we direct op de hoogte zijn van wat er speelt. Bovendien faciliteren de producten van onze veiligheidsdagen het gesprek over veiligheid op een leuke en originele manier, wat de betrokkenheid en het bewustzijn onder de medewerkers verhoogt.

ONVERWACHTE RESULTATEN

Sinds de introductie van de WAVE App hebben we onverwachte positieve resultaten behaald. Het aantal meldingen van gevaarlijke situaties is de afgelopen jaren fors toegenomen, mede dankzij de laagdrempelige inrichting van de app. Dit heeft geleid tot een verbeterde veiligheidscultuur binnen onze organisatie.

INVLOED VAN DE ONDERSTEUNING

De ondersteuning die we van Recognize hebben ontvangen, is van onschatbare waarde gebleken. Hun kundige, no-nonsense manier van samenwerken, meedenken met de klant en flexibiliteit heeft een grote impact gehad op onze ervaring. Ze hebben ons geholpen bij het creëren van een veilige werkomgeving waarin iedereen actief kan bijdragen aan veiligheid.

Bij VolkerWessels staat veiligheid voorop. Dankzij de samenwerking met Recognize en de innovatieve oplossingen zoals de WAVE App, kunnen we onze toewijding aan het welzijn van onze medewerkers nog beter waarmaken. Deze samenwerking heeft niet alleen geleid tot praktische verbeteringen, maar heeft ook een cultuur van openheid en verantwoordelijkheid gecreëerd, waardoor iedere medewerker elke dag veilig en gezond naar huis kan gaan.

ONTDEK MEER

Digitalisering
Ontdek wat de Digital Maturity Scan inhoudt en hoe Recognize kan bijdragen aan het versterken van jouw digitale volwassenheid.
Recognize
mei 2024
Digitalisering
Organisaties digitaliseren. Dat is één van de diensten van Recognize. Is jouw organisatie klaar voor Digitale Transformatie?
Recognize
mei 2024
Digitalisering
Wat kan ervoor zorgen dat gebruikers beseffen dat ontwikkelde software hen daadwerkelijk ondersteunt?
Recognize
mei 2024