Wat zijn Power Apps?

Door het inzetten van Power Apps bouw je in een korte tijd je eigen applicaties, ook al ben je geen programmeur. Je moet overigens wel een Office 365 gebruiker zijn,

Het maken van een PowerApp kan in principe iedereen wanneer de applicatie niet te ingewikkeld wordt en het kan als een mooi startpunt dienen voor een initiatief wat verder ontwikkeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige acties die vaak voorkomen of je hebt diverse bedrijfsprocessen geïmplementeerd in formulieren, Excel of mailverkeer. Ook kan je bijvoorbeeld de productiviteit in je Office 365 omgeving verbeteren door het inzetten van Power Apps. Maar wat als de Power App de oplossing wordt voor team overstijgende vraagstukken? IT geen inzicht meer heeft in de apps of flows? Of je wilt de applicatie stopzetten? Dan is het handig dat Recognize meekijkt bij de verdere ontwikkeling van de Power App. Wij kunnen vanaf het eerste moment met je meedenken of we kunnen een bestaand initiatief doorontwikkelen.

Wat kunnen wij
voor je betekenen?
Ervaring

Door onze ervaring met customer development en het PowerPlatform kunnen wij een goede inschatting maken waarmee we iets kunnen oplossen.

Overzicht

We bewaken het overzicht van de ontwikkelde apps en daarmee voorkomen we dat er dubbele apps worden gemaakt en we dingen ook kunnen hergebruiken.

Ontwikkeling

We kunnen bouwen vanuit herbruikbare app templates en -componenten voor een uniforme gebruikservaring. Ook de ontwikkelingen rondom het PowerPlatform gaan hard. Daarom zorgen we ervoor dat niet overal in de organisaties losse initiatieven en applicaties ontstaan. We verzamelen liever de kennis gezamenlijk in een community.

Wanneer is de Power App
van het PowerPlatform niet de oplossing?
Gebruikers

Wanneer het UX design specifieke eisen heeft om het gebruiksgemak te verbeteren, of als de gebruikers van de applicatie extern of anoniem zijn dan is het ontwikkelen van een Power App niet de juiste oplossing.

Complexiteit

Als de applicatie een grote data set of complexe berekeningen moet verwerken dan raden wij het ontwikkelen van een Power App ook af. Dit geldt ook wanneer er hoge eisen worden gesteld aan wet- en regelgeving.

Development

Bij eenvoudige acties die vaak voorkomen zoals het verwerken van contactgegevens in een CRM of reserveren van bedrijfsmiddelen is het ontwikkelen van een Power App voldoende. Wanneer er bedrijfskritieke bedrijfsapplicaties ontwikkeld moeten worden dan is het verstandig om geen Power Apps in te zetten.

Ik heb een
digitaliseringsverzoek

Interessant! We kijken graag met je mee of het PowerPlatform de oplossing is voor jouw vraagstuk. Vul het digitaliseringsverzoek in en dan nemen wij snel contact met je op!