Automatische migratie naar Github.

Recentelijk is er binnen Recognize een migratie uitgevoerd van BitBucket naar GitHub in combinatie met Advanced Security. Tijdens zo’n migratie loop je tegen verschillende problemen aan, die je zoveel mogelijk voor wilt zijn om zo het ontwikkelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar wat zijn de systemen, en waarom en hoe heeft deze migratie plaatsgevonden?

Informatiebeveiliging bij Software Development.

In vrijwel alle (web-)applicaties heb je tegenwoordig te maken met gegevens. Met deze gegevens moet erg zorgvuldig omgegaan worden. Daarom is het belangrijk om tijdens het hele software development proces maatregelen te treffen zodat deze informatie goed beveiligd is en blijft. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de beveiliging van de informatie, maar ook naar de beschikbaarheid en integriteit. Veel van deze maatregelen zijn ontstaan vanuit een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). In dit artikel lichten we een deel van de maatregelen uit die bij Recognize getroffen worden.

Cross-browser testing.

Websites en mobiele applicaties worden tegenwoordig door veel gebruikers met een breed scala aan browsers en apparaten geopend. Daarnaast hebben deze browsers vaak verschillende versies, elk met nieuwe functies en wijzigingen. Al deze versies kunnen ervoor zorgen dat er problemen ontstaan in websites en apps die tot voorheen prima functioneerden. Een tool die hierbij kan helpen is cross-browser/cross-platform testing.

Infrastructure as a code.

Vroeger kostte het voor IT-beheerders veel tijd om de benodigde hardware voor applicaties te verzamelen, of in meer recentere jaren, bij elkaar te klikken. Voor een applicatie kan worden ontwikkeld volgens het OTAP-principe houdt dat in dat er voor elk van de vier omgevingen de benodigde infrastructuur klaargezet moet worden. Mochten er wijzigingen benodigd zijn, dan moeten deze doorgevoerd worden op alle omgevingen met risico’s op inconsistentie. Daarom wordt er de laatste tijd steeds meer gebruik gemaakt van infrastructure as code. In dit artikel gaan we verder in op wat het betekent, wat de voordelen zijn en hoe het ingezet kan worden.

RPA en Power Apps.

RPA staat voor Robotic Process Automation (RPA) en maakt het mogelijk om eenvoudige, rule-based processen te automatiseren. RPA is een technologie die doormiddel van software, brondata uit verschillende (online) systemen kan halen en deze samen brengt zodat taken door RPA kunnen worden overgenomen. De Power App is een oplossing die soms hand in hand gaat met RPA. Power Apps geeft je de mogelijkheid om simpel en eenvoudig maatwerk applicaties te maken zonder dat je hier al te veel kennis voor nodig hebt. Welke trends zijn er eigenlijk op dit gebied en hoe werkt een oplossing met RPA en een Power App?

3D Streaming.

Daar waar 3D-ervaringen op het web een aantal jaar geleden nog erg beperkt waren, is dat al lang niet meer zo. Met de komst van moderne technieken kunnen webpagina’s omgebouwd worden tot interactieve 3D-applicaties (denk bijvoorbeeld aan configuratoren). Om ervoor te zorgen dat de 3D-modellen nóg beter tot hun recht komen, kan er gebruik gemaakt worden van een nieuwe techniek: 3D-streaming.

API-First development. 

Vandaag de dag gebruiken we veel verschillende systemen. Deze systemen werken niet allemaal individueel, maar praten veelal met elkaar. Dat scheelt werk, tijd en dus geld. Om deze systemen aan elkaar te koppelen worden API’s gebruikt. Maar hoe werkt een API, en kan een API ook het middelpunt zijn van je software? In de basis is het concept van een API (Application Programming Interface) relatief eenvoudig.