FOTO’S EN VIDEO’S AVG PROOF
EN KLAAR VOOR PUBLICATIE.  

KLANT
Cheese, een product en merk van Vialis.

DIENSTEN
Storyboard, architectuur overzicht, UI/UX design, product vision board, mobile app, dashboard.

WEBSITE
Cheese app

 

Wil je als organisatie foto’s publiceren? Met Cheese krijg je eenvoudig en snelde toestemming die je nodig hebt van medewerkers en relaties. Je bent AVG compliant en neemt de privacy van betrokkenen serieus.

PLAN
DESIGN FASE.

Organisaties publiceren steeds meer foto’s en of video’s via diverse kanalen. Sinds de introductie van de AVG wet is een foto een persoonsgegeven en als organisatie moet je hier toestemming voor hebben. Dit kan een hele administratieve rompslomp zijn. Dit moet op een slimmere manier kunnen en zo klopte het new business development team van Vialis aan bij Recognize om een nieuw initiatief te gaan ontwikkelen: Cheese.

De samenwerking werd afgetrapt met de Sprint 0. In de sprint 0 zorgen we er voor dat er een gedegen basis ligt van hetgeen we gaan ontwikkelen. We gaan intensief met elkaar in gesprek om te achterhalen wat de visie is van het product, welke doelgroep centraal staat maar ook welke onderdelen prioriteit hebben. De technische kant wordt natuurlijk ook meegenomen. We ontwerpen een systeemarchitectuur die een overzicht geeft van de applicatie onderdelen en gekoppelde systemen.

De Sprint 0 werd als zeer waardevol ervaren door het team van Vialis. Het helpt om kritisch te kijken wat de eerste versie moet bevatten om überhaupt de digitale oplossing te lanceren.

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

Tijdens de development fase gaan we daadwerkelijk aan de slag met de voorgestelde oplossing. De ontwikkeling van de app Cheese verliep volgens de agile-werkwijze. Om de twee weken leverde het scrumteam een gedeelte van de oplossing op.

De applicatie is eigenlijk een vrij simpele app maar moet aan belangrijke privcacy regels voldoen. De cyber security en privacy beleid moeten tot in de punten zijn uitgewerkt. Daarnaast hebben we een pentest laten uitvoeren zodat we zeker wisten dat applicatie geen kwetsbaarheden bevat. Ook hebben we nog extra aandacht besteed aan het UX design van de app.

De eerste versie van de Cheese app is nu klaar! Na een intensieve samenwerking zijn wij en het team van Vialis trots op het resultaat. De Cheese applicatie gaat helpen met het op orde krijgen van de administratie maar dan volledig digitaal.

Door het gebruik van de Cheese app kunnen organisaties nu makkelijk medewerkers of relaties uitnodigen met een mail en de bijbehorende activiteit. Elke activiteit of event heeft een eigen QR-code waardoor iedereen zich kan aanmelden en hun publicatievoorkeur kan doorgeven. Daardoor kan de organisatie direct in het Cheese dashboard zien wie er wel of geen toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de foto’s en video’s.

De Cheese app is niet alleen voor de uitvoering. Ook is er tijdens de development fase nagedacht over de borging van de media. Zo is er een beveiligd dashboard ontwikkeld en is de applicatie alleen toegankelijk voor genodigden.

RUN
MANAGEMENT FASE.

Het team van Vialis is blij met het resultaat. De ontwikkelde applicatie past goed bij de strategie van Vialis. “ We zijn weer een stap verder in het verder automatiseren van onze organisatie.”

De applicatie is zeer gemakkelijk in gebruik. De uitdaging was ook om het op een goede manier neer te zetten en dat is gelukt. Ook is de applicatie helemaal AVG compliant waardoor organisaties bij een audit alle foto’s en toestemmingen centraal en overzichtelijk paraat heeft.

Op dit moment gaat het team van Vialis ondervinden hoe de klanten van Cheese de applicatie ervaren. Op basis van deze bevindingen en behoeften gaan we de applicatie in de toekomst verder ontwikkelen.

Thijs van Hal — Productmanager Vialis

“We zijn weer een stap verder in het verder automatiseren van onze organisatie. Fijn dat Recognize hier een bijdrage aan heeft geleverd!”

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.