Engineering, networkoperators en planning samen in één overzichtelijk systeem.

KLANT
VolkerWessels Telecom

DIENSTEN
Sprint 0, Data Analist, Architectuur ontwerp, Integraties & Scrum team

Fiberworkz is HET glasvezel installatie projectmanagement systeem van Volkerwessels Telecom. In Fiberworkz komen engineering, network operators, planning en activiteiten in het veld samen in één overzichtelijk systeem.

Dit systeem biedt een helder overzicht aan zowel kantoormedewerkers als buitendienstexperts, waardoor zij te allen tijde op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het glasvezelproces. Bovendien faciliteert Fiberworkz het efficiënt verwerken van uitgevoerde werkzaamheden, wat resulteert in gestroomlijnde processen en optimale productiviteit.

De voorganger van Fiberworkz was aan vervanging toe. Uit die noodzaak heeft VWT een grondig onderzoek uitgevoerd, waarin de afweging werd gemaakt tussen het ontwikkelen of aanschaffen van een softwarepakket. De voorkeur lag duidelijk bij het op maat maken van de software, zodat het specifieke VWT-proces optimaal kon worden gevolgd. Bovendien stond ook het hebben van eigen data hoog in het vaandel.

PLAN
DESIGN FASE.

VWT was al bezig met een externe partij om de processtappen in kaart te brengen en te formalizeren. Samen met deze partij heeft Recognize deze operationele requirements omgezet in software requirements. Daarnaast heeft Recognize ook UX-design taken uitgevoerd om de applicatie een herkenbare en intuitieve uitstraling te geven. De applicatie moet voor alle verschillende gebruikers goed bruikbaar zijn zonder de eenheid van de applicatie te verliezen.

Recognize heeft er voor gekozen om een native cloud oplossing in de Azure omgeving van VWT neer te zetten. Daarnaast wordt het bestaande Recognize product Secuurio Check (Connected App) gebruikt om het proces in het veld te faciliteren. Door middel van de geavanceerde en instelbare formulier ontwerp mogelijkheden, krijgen operationele medewerkers, als schouwers en gravers, de juiste informatie binnen en geven ze de gewenste informatie terug aan Fiberworkz voor verdere verwerking in het proces.

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

In een iteratief scrum proces hebben Recognize en VWT samen de softwarevereisten geanalyseerd en geïmplementeerd. Dankzij de frequente feedbackmogelijkheden in de korte ontwikkelcycli, sluit het uiteindelijke product nog beter aan bij het werkproces van VWT.

Er zijn koppelingen tot stand gebracht waardoor het proces ononderbroken kan verlopen:

  • Er is een API waar Fiberworkz een oproep naar doet om de gegevens uit Geofiber (engineerings applicatie) te halen. Daarna worden op basis van de netwerkhiërarchie en de te verbinden adressen de vereiste werkzaamheden bepaald.
  • Tijdens het project wordt de status van de verbindingen doorgestuurd naar de netwerkbeheerders.
  • Een planner kan de vereiste werkzaamheden inplannen, waardoor de formulieren gereed worden gezet in de Connected App.
  • De communicatie vanuit de Klantenserviceafdeling wordt ondersteund met operator-specifieke brieven. Bij klantcontact kunnen snel gegevens over de aansluiting worden gevonden en onverwachte klachten kunnen snel worden geregistreerd.
  • Voor elke stap in het proces is een auditlog beschikbaar.
Used tools

MOBIELE APPLICATIE
VOOR ONDERAANNEMERS.

De Connected App is gekoppeld aan Fiberworkz en wordt door onderaannemers gebruikt om gegevens over hun werkzaamheden in te voeren en terug te sturen naar Fiberworkz. De app dient als een verbindingsmiddel tussen de onderaannemers en het hoofdkantoor, waardoor effectieve communicatie en uitwisseling van informatie worden gefaciliteerd.

Hierbij kun je denken aan het invullen van formulieren en het ontvangen van feedback vanuit Fiberworkz, vooral wanneer er afkeuring plaatsvindt.

Met behulp van deze app zijn de onderaannemers in staat om nauwkeurig verslag te doen van hun voortgang en belangrijke updates te delen met Fiberworkz. Dit zorgt voor een gestroomlijnde workflow en optimale samenwerking binnen het project. Kortom, de Connected App is onmisbaar voor een succesvol verloop van de verschillende werkzaamheden en draagt bij aan verbeterde prestaties op alle niveaus.

De Connected App is beschikbaar via de Google Play Store of App Store.

 

RUN
MANAGEMENT FASE.

Het SIG-rapport toont aan dat de projecten met minimale invloed op het organisatie zijn gemigreerd. We hebben nu live gebruikers en meerdere projecten. Daarnaast voeren we tweewekelijkse releases uit, waarin we verbeteringen implementeren en nieuwe functies toevoegen om het proces verder te vereenvoudigen.

Niels Kamphuis — Directeur FttX bij VolkerWessels Telecom

“Fiberworkz verbetert de kwaliteit van het werk en helpt je om fouten en faalkosten te beheersen. En dan levert Fiberworkz ook nog eens een berg data op die van meerwaarde zijn voor ons en onze opdrachtgevers.”

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.