3D Configurator
voor koel- en vriescellen.

KLANT
Isomasters

DIENSTEN
Sprint 0, procesoptimalisatie, 3D visualisatie, koppeling met ERP systeem

WEBSITE
isomasters.com

Isomasters concentreert de meer dan 45 jaar ervaring van Isocab en Isobar in het produceren van modulaire koel- en vriescellen en isotherme deuren en toebehoren. De wens is om een configurator te ontwikkelen waarmee eindklanten hun eigen modulaire koelcel kunnen configureren en direct een offerte ontvangen met een 3D visualisatie. Recognize heeft een configurator op maat gemaakt. Met de configurator kunnen eindklanten zelf hun koelcel ontwerpen, prijzen inzien en direct bestellen. Vervolgens dient de door de klant ingevoerde data voor het aansturen van het productieproces.

PLAN
DESIGN FASE.

De wens van Isomasters was om een configurator te ontwikkelen waarmee eindklanten hun eigen modulaire koelcel kunnen configureren, direct een offerte ontvangen inclusief een 3D visualisatie. Aan de achterkant dient hierdoor het productieproces ook deels te worden geautomatiseerd.

Recognize stelde een scrum-team samen voor het realiseren van de digitale oplossing. Op basis van interviews en bezoeken aan de fabriek heeft Recognize in een korte termijn de business leren kennen. De eindklant van Isomasters was enorm belangrijk voor deze case. Recognize ging aan de slag met deze uitdaging; een enigszins gecompliceerd product in een super simpele configurator gieten die iedereen kan bedienen.

Tijdens de designfase werden alle bevindingen uitgewerkt in een storyboard met wireframes; een soort bouwtekening van de oplossing. De producten, 3D visualisatie, rekenmodellen en de koppeling met het e-commerce systeem werden meegenomen in de digitale oplossing en Recognize presenteerde de uitkomst. Een 3D configurator die in de bestaande webshop wordt geplaatst waardoor de eindklant zelf een koel- of vriescel kan configureren en bestellen.

Foto: Isomasters

Foto: Isomasters

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

Tijd om de voorgestelde oplossing te gaan ontwikkelen! In een nauwe samenwerking met Isomasters en de leverancier van diens webshop wordt er configurator op maat gemaakt.

Alle rekenmodellen en mogelijkheden werden in de configurator verwerkt. Ondertussen werden alle producten in 3D ontwikkeld zodat de eindklant precies kan zien wat hij besteld.

Tijdens de development fase is betrokkenheid belangrijk. Isomasters zat om de twee weken samen met het scrum-team om te kijken hoe de sprint was verlopen, wat er op de planning stond en natuurlijk of we op de goede weg zitten.

Na een intensieve samenwerking werd de digitale oplossing opgeleverd. Het resultaat: een 3D configurator die er voor zorgt dat de doorlooptijd van enkele weken verkort wordt naar enkele minuten. Dit is voor Isomasters een wereldprimeur.

Video: Isomasters

RUN
MANAGEMENT FASE.

Na de ontwikkelfase breekt hét moment aan: de digitale oplossing wordt opgeleverd. Isomasters merkt door het gebruik van de configurator dat er tijd wordt bespaard op de Sales- en CAD afdeling waardoor ze nog meer kunnen focussen op grotere projecten die technisch vaak veel complexer zijn.

Ook klanten van Isomasters zijn enthousiast over de configurator. RdR Koeltechniek klant van Isomasters, heeft meer projecten binnengehaald door de Isomasters Cold Room Configurator:

“Ik ben erg enthousiast over de isomasters Cold Room Configurator en gebruik deze op zijn minst meerdere keren per week. De online sales tool laat mij namelijk toe om zeer snel te schakelen met de opdrachtgever.

Ik vind het heel prettig dat ik met de Isomasters Cold Room Configurator direct de prijs voor een cel kan calculeren. Ik kan dit zelfs doen terwijl de opdrachtgever naast mij zit. Door de configurator kan ik onmiddellijk schakelen met hem: vraagt hij mij een prijs, dan kan ik die slechts 3 minuten later al meedelen!

Bovendien geeft de aantrekkelijke 3D visualisatie de opdrachtgever direct een goed beeld van zijn cel. Doordat je de binnen- en buitenzijde van de cel aan en uit kunt zetten geeft het de opdrachtgever een duidelijk beeld wat er intern aan ruimte overblijft naast de deur voor bijvoorbeeld rekstellingen. Dit helpt ons om onze klanten een nog beter advies te kunnen geven wat gewaardeerd wordt waardoor we dus meer projecten binnen kunnen halen.”

Aldus René van Rooij, RdR Koeltechniek B.V.

 

Bert de Spiegeleare — ICT manager

“Samen met de klant boeken we vooral een grote tijdswinst in ons proces. Het vorig proces van prijsvraag>offerte>order intake>tekenkantoor>goedkeuring klant>orderplanning is herleid naar enkele minuten. “

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.