Een schoon en
toekomstgericht glasvezelnetwerk

KLANT
KPN

DIENSTEN
G-designer, Geostruct, Workflow

Zo’n 300 collega’s werken via Cyient voor Recognize, VolkerWessels Telecom en haar zusterbedrijven. Zij zorgen onder meer voor de netwerkadministratie, het overzetten van data en de migratie naar nieuwe systemen.

Uitdaging

Standaardiseren, optimaliseren en automatiseren. Die wensen had KPN voor het glasvezelnetwerk van de zakelijke markt. De doelen: zakelijke klanten sneller kunnen aansluiten op glasvezel, problemen tijdens de uitvoering van ondergrondse infrastructurele werkzaamheden voorkomen en kosten besparen. Bovendien moet KPN het glasvezelnetwerk standaardiseren om te voldoen aan de Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken (WIBON). Deze wet schrijft voor dat alle netbeheerders de gegevens van hun netwerken vóór 2027 digitaal en centraal moeten opslaan in geografisch informatiesystemen (GIS).

Strategie & Oplossing

Om de wensen van KPN te realiseren, sloegen VolkerWessels Telecom en Recognize de handen ineen. Met een team van experts werd allereerst het glasvezelnetwerk geconverteerd. Dit betekent dat we de fysieke tekeningen van het glasvezelnetwerk in kaart brachten, opschoonden en digitaliseerden. In GIS werden de digitale data, waaronder 63.000 lassen, gekoppeld aan coördinaten. Door deze digitaliseringslag kan KPN nieuwe glasvezelnetwerken sneller ontwerpen en plannen en maken monteurs buiten minder fouten. Bovendien worden veel kosten bespaart, onder meer omdat er minder servers nodig zijn voor het opslaan van data.

Aantal medewerkers
300
Afstand Almelo - Hyderabad
7.353 km
Aantal verschillende tools
5
Aantal verschillende systemen
28
FRANS VAN SURKSUM — DIRECTOR ENGINEERING OFFSHORE

“We verglazen Nederland met een schoon en toekomstgericht glasvezelnetwerk. We zijn er trots op dat we daar aan mee kunnen werken!”

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.