EEN INNOVATIEF PLATFORM
VOOR LEIDERSCHAPSONTWIKKELING,
TEAMONTWIKKELING EN ORGANISATIEONTWIKKELING.

KLANT
LiDRS

DIENSTEN
Sprint 0, marketing & pre-sales support, UI/UX design, campagne website

WEBSITE
lidrs.nl
lidrsonline.nl

LiDRS is hét platform voor leiderschapsontwikkeling. Het LiDRS-model® geeft inzicht in de prestaties van leidinggevende, hoe anderen dit ervaren maar vooral ook waar de verbetering zit. Om het LiDRS-model® makkelijk toepasbaar te maken is er een innovatief platform ontwikkeld. Door middel van meerdere interviews en een uitgewerkt storyboard werd het tijd om het digitale platform te gaan ontwikkelen. Het resultaat? Een innovatieve tool genaamd LiDRS Online met een uniek persoonlijk dashboard, doelgerichte content en waardevolle analyses!

PLAN
DESIGN FASE.

LiDRS biedt leiderschapstrainingen en consultancy op maat aan. Ruim een jaar geleden startte de eerste gesprekken tussen Recognize en LiDRS. LiDRS klopte aan met de vraag om een reeds eerder initiatief verder te ontwikkelen. Het LiDRS-model® en het nieuwe bijbehorende platform was bij Jochen, managing partner bij LiDRS, glashelder. De workflows lagen al klaar.

Samen met het team van Recognize werd de design fase afgetrapt. Door middel van meerdere interviews werd het idee van LiDRS eigen gemaakt. Met andere woorden: onze product owner Jeroen dook in de wereld van LiDRS zodat hij samen met het development team alles goed kon vertalen naar het nieuwe platform.

Het LiDRS-model®  geeft inzicht hoe je leiding geeft op basis van de 360 graden methodiek. Het moet een innovatieve tool voor leiderschapsontwikkeling worden waarbij effectiviteit, analyses, overzichtelijke dashboards en gebruiksgemak centraal staan.

Vanuit de eerdere interviews kreeg het team van Recognize een steeds beter beeld. Alle bevindingen werden uitgewerkt in een storyboard met daarin de user stories en persona’s. Een user story beschrijft wat de gebruiker van het platform wil. Naast het storyboard volgden er nog drie deliverables uit de sprint 0: wireframes van elk scherm, een systeemoverzicht en een prototype van hetgeen wat we samen met LiDRS gaan ontwikkelen.

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

Tijd om het digitale platform te gaan ontwikkelen! We zijn gestart met een goede briefing naar onze ontwikkelaar en hebben we alle user stories en opgehaalde requirements geprioriteerd en ingedeeld in sprints.

Ondertussen zorgden we voor een verdere verdieping en verfijning van de user stories. Een voorbeeld hiervan is het filter-mechanisme die er voor gaat zorgen dat er gerichte content op maat naar een leidinggevende kan worden verstuurd.

Tijdens de sprint review, wat plaatsvindt na elke sprint, laat het ontwikkelteam van Recognize het gemaakte (deel) product zien en wordt er een demo gegeven.

Zo zorgden we samen met LiDRS er voor dat alles goed verliep tijdens de development fase. Het digitale platform is een innovatieve tool voor leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling. LiDRS Online is gebaseerd op het LiDRS-model® en kent diverse mogelijkheden voor verschillende gebruikers en licenties.

Daarnaast is het LiDRS Online platform bruikbaar op je telefoon en desktop. In de applicatie krijgt de gebruiker inzicht in programma’s en trainingen die aansluiten op de behoefte en kan je rapportages draaien.

RUN
MANAGEMENT FASE.

Het LiDRS Online platform is sinds april dit jaar live! De samenwerking tussen LiDRS en Recognize kan bestempeld worden met de woorden enthousiasme en leerzaam. Jochen, managing partner bij  LiDRS kon de materie op zeer enthousiaste wijze overbrengen. Daarnaast was het platform in grote lijnen al goed uitgedacht en hebben we het gezamenlijk tot een succes weten te brengen.

Ook is er een campagne website opgezet zodat geïnteresseerden alvast een goede eerste indruk krijgen van het LiDRS Online platform. Of we nu achterover gaan leunen? Zeker niet! In de fase run onderhouden we de ontwikkelde oplossing proactief. Bovendien staat onze supportafdeling voor LiDRS klaar. Hiervoor wordt er toegang gegeven tot een supportportal. Daarin kunnen vragen en problemen eenvoudig worden doorgeven. Zodra een melding binnenkomt, proberen onze collega’s van de supportafdeling het direct op te lossen. Als dit niet lukt, wordt het ontwikkelteam ingeschakeld.

 

Jochen Hekker — Managing Partner LiDRS

"De basis van een samenwerking is vertrouwen en die was er zeker! Recognize werkt resultaatgericht, laagdrempelig en doen wat ze beloven!"

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.