Gebruiksvriendelijke configurator
voor het ontwerpen van tuinhuizen.

KLANT
Lugarde

DIENSTEN
Procesoptimalisatie, UI/UX, software ontwikkeling

WEBSITE
Lugarde-configurator.nl

Lugarde is een familiebedrijf en produceert al meer dan 38 jaar o.a. tuinhuizen en blokhutten. Ze hebben een eigen fabriek en een eigen ontwerp- en tekenafdeling, waardoor ze kwaliteit kunnen waarborgen. Lugarde wilde graag het aantal bestellingen verhogen met de wens om de tekenafdeling hiervoor niet op te schalen. Samen met Recognize gingen ze de uitdaging aan om een op maat gemaakte configurator te ontwikkelen. Dit resulteerde in een configurator die automatisch tekeningen maakt voor zowel de interne organisatie met haar leverende dealers en klanten, alsook voor de gemeente voor een bouwvergunning.

PLAN
DESIGN FASE.

Lugarde was al een enige tijd op zoek naar een partij die een complexe configurator kon ontwikkelen. Samen met de engineers van Recognize zijn ze de uitdaging aangegaan.

Hoe kunnen we het aantal bestellingen verhogen zonder onze tekenafdeling op te schalen? Deze vraag werd het uitgangspunt van de designfase. Bij het ontwerpen van deze digitale oplossing was gebruiksgemak belangrijk. De configurator moet ervoor zorgen dat klanten zelf hun ontwerp kunnen zien; hun eigen bouwtekening in 3D.

 

Recognize maakte kennis met het proces van Lugarde. De order- en procesflow werden uitgewerkt en er werd gekeken welke systemen gekoppeld moesten worden met de configurator. Samen met klanten kijken we naar hun interne en externe processen en verbinden we de behoeften en competenties om de beste digitale oplossingen te creëren.

Alle bevindingen werden verzameld en Recognize presenteerde de digitale oplossing: de configurator waarmee eindklanten een tuinhuis naar eigen wens in 3D kunnen ontwerpen en in 360 graden kunnen bekijken.

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

Tijd om de configurator te gaan ontwikkelen. Om de week leverde het scrum-team een deel van de oplossing op. Dit werd samen met de klant goed doorgenomen en op locatie getest.

De complexiteit zit voornamelijk in de business regels. Ook werd de configurator gekoppeld met het dealer-, prijzen- en CMS systeem waardoor alle informatie kloppend is. Er is ook rekening gehouden met de output van de configurator. Het ontwerp van de eindklant is direct geschikt om bij de gemeente een aanvraag te doen voor bijvoorbeeld een bouwvergunning.

De configurator zorgt er voor dat eindklanten een tuinhuis naar eigen wens in 3D kunnen ontwerpen en in 360 graden kunnen bekijken. Hiervoor heeft Recognize gebruik gemaakt van webGL. Dit was een nieuwe techniek en de enige manier om in 3D real life te renderen. Tevens kan de configurator white-label worden ingezet door de dealers van Lugarde.

Recognize heeft veel geleerd van de complexiteit en logica van de eerste op maat gemaakte configurator. Het was een mooie digitale uitdaging voor zowel Lugarde als voor Recognize en een groot succes met al ruim 10.000 geplaatste bestellingen.

RUN
MANAGEMENT FASE.

Na de ontwikkelfase breekt het moment aan; de configurator wordt opgeleverd! In de fase run onderhouden we de ontwikkelde oplossing proactief. Tevens wordt de configurator nog verder doorontwikkeld en zijn we aan het kijken hoe we het proces van Lugarde na de bestelling verder kunnen optimaliseren.

 

Tom Knol — Manager Operations Recognize

"Het was een mooie digitale uitdaging voor zowel Lugarde als voor Recognize en een groot succes met al ruim 10.000 geplaatste bestellingen."

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.