Een 3D configurator 
op maat ontwikkeld.

KLANT
Snoei bv. 

DIENSTEN
Project strategie, UX research, UI/UX design, procesoptimalisatie

WEBSITE
jsnoeibv.com/nl/

Voor Snoei is er een configurator op maat gemaakt. Met de configurator kunnen eindklanten zelf hun loods ontwerpen, de offerte direct inzien en automatisch bestellen. De configurator is voorzien van een volledig geautomatiseerde prijsberekeningsmodule. Deze configurator is tevens white-label in te zetten door het dealernetwerk van Snoei.

PLAN
DESIGN FASE.

Snoei produceert loodsen. Dit doen zij door één systeem te hanteren waardoor de kosten laag blijven en de kwaliteit hoog blijft. Snoei wilde graag een configurator ontwikkelen om de dealers zowel nationaal als internationaal te ondersteunen.

Om de juiste digitaliseringsslag te maken, liepen we gezamenlijk de sprint 0 door. Recognize onderzocht het bestelproces van Snoei. Daarnaast was de wens om de configurator zo simpel mogelijk te houden. Het gebruik van tekst moest tot het minimum worden gebruikt en daarnaast moest een excel bestand van 1600 regels worden onderzocht en deze omgezet worden naar een logische code.

Met alle bevindingen ging Recognize aan de slag. Het idee? Een configurator waarmee eindklanten zelf kunnen ontwerpen en orders direct in productie genomen kunnen worden.

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

Om de week leverde het scrumteam een klein deel van de configurator op. Snoei en Recognize hadden bij elke sprint contact om alle ontwikkelingen goed af te stemmen.

Recognize ontwikkelde op maat een configurator voor Snoei. In de configurator zit logica opgebouwd waardoor de prijzen van bijvoorbeeld staal snel berekend kunnen worden. Er waren zo’n 60.000 prijsregels die omgezet zijn in de software van de configurator.

De tekst is achterwege gelaten en daarvoor in de plaats is de configurator opgebouwd uit iconen. Door het inzetten van de configurator kunnen eindklanten nu zelf hun loods ontwerpen, de offerte direct inzien door de geautomatiseerde prijsberekeningsmodule en automatisch bestellen. Daarnaast is de configurator white-label in te zetten door het dealernetwerk van Snoei.

 

RUN
MANAGEMENT FASE.

Op dit moment is Snoei bezig om de digitale oplossing uit te rollen binnen de organisatie.

Tijdens deze fase gaan we ontdekken hoe de configurator wordt omarmt door de dealers. Daarnaast staat het support team van Recognize uiteraard klaar voor Snoei.

 

Hans Boer — Director J. Snoei B.V.

"Wat een professionele aanpak en power zit er in dit team! De samenwerking heeft me in dit traject veel energie en inspiratie gegeven en tot het eerste succes geleid."

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.