UNILIN, producent van PIR isolatieplaten en zelfdragende dakelementen, was veel tijd kwijt met het ontwerpen van dakkapellen. Dit kan beter, sneller en met minder fouten, zo dacht Unilin. Recognize kwam met een voorstel en ging aan de slag. Het resultaat? Een configurator die het ontwerpen en produceren van dakkapellen versimpelt.
Hoe kunnen we het ontwerpen van onze dakkapellen versimpelen en versnellen? Met die vraag klopte Unilin bij Recognize aan. Het systeem waarmee medewerkers van Unilin dakkapellen ontwierpen was onduidelijk. Regelmatig moesten de ontwerpers gedurende het ontwerpproces veel extra informatie bij collega’s en klanten opvragen. Daardoor ontstonden er fouten. De wens: een digitale oplossing om het aantal fouten te verminderen, sneller te kunnen werken en duidelijkheid aan klanten te bieden.
Voor het realiseren van de digitale oplossing stelde Recognize een Scrum-team samen. Het project werd afgetrapt met een sprint 0 waarin de business challenge grondig werd onderzocht. Het bleek dat klanten van Unilin het ontwerp van een dakkapel vaak niet goed begrijpen. Bovendien had Unilin te maken met een tekort aan ontwerpers.
Alle bevindingen werden door Recognize uitgewerkt in een storyboard met wireframes; een soort bouwtekening van de oplossing. De wireframes werden uitgewerkt tot een design, zodat Unilin de look & feel kon ervaren. Het scrum-team presenteerde de oplossing: een online configurator waarmee klanten eenvoudig en snel zélf hun dakkapellen kunnen ontwerpen en bestellen.
Recognize bouwde de configurator helemaal op maat. De configurator heeft drie unieke kenmerken.
Om te beginnen zien klanten hun ontwerp in 3D. Als ze tijdens het ontwerpen iets veranderen, zien ze de wijziging direct in hun ontwerp terug.
Bovendien zijn alle rekenregels waar een ontwerp aan moet voldoen, verwerkt in de configurator. Aan die regels zijn prijzen gekoppeld, zodat klanten tijdens het ontwerpen zien hoeveel de dakkapel gaat kosten.
Tot slot is de configurator gekoppeld aan de productieketen van UNILIN. Dit betekent dat de tekeningen voor de productie, de paklijst en een besteloverzicht voor de klant automatisch worden aangemaakt. Alsook wordt er automatisch een BTL-bestand met de zaagsnedes aangemaakt. Medewerkers kunnen dit inladen in de zaagmachine. Op die manier is de productie deels geautomatiseerd.
Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.