Bestanden op een gemakkelijke en
vooral veilige manier versturen.

KLANT
VolkerWessels Corporate

DIENSTEN
Project strategie, UI/UX design, coding, campagne website

WEBSITE
VolkerWessels Transfer

 

VolkerWessels is een toonaangevende, internationale bouwonderneming. VolkerWessels is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland en heeft in totaal meer dan 130 lokale werkmaatschappijen. 

VolkerWessels speelt een sleutelrol in de samenleving met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving. Binnen het concern worden door al haar collega’s veel bestanden gedeeld.

VolkerWessels vroeg Recognize mee te denken om een oplossing te bedenken waardoor bestanden goed beveiligd verstuurd kunnen worden. Zowel binnen als buiten het concern. Samen met Recognize is er een digitaliseringsslag gemaakt. Hierbij is er VolkerWessels Transfer ontwikkeld, een tool waarbij makkelijk en veilig snel bestanden kunnen worden verstuurd door en naar collega’s. 

 

PLAN
SPRINT 0.

Hoe kunnen we een gebruiksvriendelijke app/applicatie ontwikkelen waarbij het delen van bestanden op een veilige manier kan worden gefaciliteerd. Uitgangspunt hierbij was om vooral ook te kijken naar wat succesvolle voorbeelden hiervoor waren in de markt.

Aangezien WeTransfer in veelvoud werd gebruikt, maar niet voldeed aan de security en governance vereisten die het concern hieraan stelde, was dit wel een goede bron van inspiratie voor het design en de user experience 

We zijn ook dit project weer gestart met een sprint 0. Er is tijdens sprint 0 goed gekeken naar de sterke punten van bestaande tooling, terwijl de benodigde mate van security en authenticatie niet uit het oog werd verloren.

De afweging tussen gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid versus de mate van security implementatie stond tijdens deze sprint 0 centraal.

Aantal transfers sinds start
191.987
Transfers in de afgelopen 12 maanden
46.000
Gemiddeld aantal transfers per werkdag
175
Totaal aan data verzonden sinds start
48.5 TB

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

Na de sprint 0 succesvol te hebben afgerond werd het tijd voor de ontwikkeling. 

Tijdens de eerste ontwikkelsprints was de voornaamste uitdaging om de totale verwerking van een bestand goed op te zetten. Hiermee werd er een basis gecreëerd om de vervolg functionaliteiten van de tool te kunnen toevoegen.

Iedere sprint werd er een functionele toevoeging opgeleverd waardoor de klant de voortgang goed kon inzien. Dit zorgde ervoor dat de gehele ontwikkeling van de tool voorspoedig en beheersbaar is verlopen en snel kon worden opgeleverd.

USED TOOLS
De functionaliteiten van VW Transfer
  • Het op een veilige manier diverse bestanden kunnen delen (denk aan contracten, financiële stukken voor de aandeelhouders en grote bestanden met veel data zoals pointclouds & IFC/BIM Modellen)
  • Veilige toegang voor VolkerWessels medewerkers en externe personen
  • Iedere Transfer wordt vastgelegd in een audit log
  • Bestanden kunnen extra worden beveiligd middels een met wachtwoord beveiligd ZIP bestand
  • Bij het downloaden van een transfer ontvang je als gebruiker een downloadbevestiging nadat de geadresseerde de bestanden heeft gedownload
  • 2 factor authentication implementatie
  • Er is een ongelimiteerde bestandsgrootte voor het versturen van bestanden. De geldigheid/duur van de beschikbaarheid is configureerbaar
  • Gebruiksvriendelijkheid als basis voor de applicatie

RUN
MANAGEMENT FASE.

Het project is inmiddels succesvol opgeleverd aan de klant. In de Run fase onderhouden we de ontwikkelde oplossing proactief.

Inmiddels heeft de tool ook al een aantal doorontwikkelingen ondergaan en zijn er bepaalde functionaliteiten verbeterd. 

Bij alle opgeleverde projecten blijft Recognize actief meedenken over de doorontwikkeling en bijhorende businesscase. 

Foto: VolkerWessels

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.