HET MOBIELE DASHBOARD 
VAN DE LEASEAUTO.

KLANT
Wevi

DIENSTEN
Storyboard, architectuur overzicht, UI/UX design, mobiele app & campagnewebsite.

WEBSITE
wevi.nl
leaseapp.nl

 

Met meer dan 25 jaar ervaring in de internationale automotive sector behoort de Viscaal Groep tot één van de betrouwbaarste mobiliteitspartners. Wevi, opgericht in 2006, is nu al één van de grootste zakelijk mobiliteitspartners van Nederland. Wevi heeft service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om deze service nog verder te verhogen klopte Wevi aan bij Recognize. Hoe kunnen we een leaseapp ontwikkelen die schaalbaar, toekomstbestendig en zeer gebruiksvriendelijk is?

Samen met Recognize is er een digitaliseringsslag gemaakt. Dit resulteerde in een mobiele applicatie; de LeaseApp. In de LeaseApp kunnen gebruikers nu onder andere snel en eenvoudig inzicht krijgen in het brandstofverbruik, schade melden of een onderhoudsafspraak inplannen.

PLAN
DESIGN FASE.

Hoe kunnen we een leaseapp ontwikkelen die schaalbaar, toekomstbestendig en zeer gebruiksvriendelijk is? Met deze vraag klopte Wevi aan bij Recognize. Wevi had al een leaseportal. Deze leaseportal is beschikbaar via het web en hier kunnen berijders van leaseauto’s belangrijke documenten over de leaseauto downloaden maar ook bijvoorbeeld bekeuringen inzien. Een belangrijke wens van Wevi is om de nieuwe LeaseApp naast de portal te laten draaien, zodat gebruikers zelf een keuze kunnen maken of zij de webapplicatie of mobiele applicatie willen gebruiken.

Door middel van meerdere interviews met Wevi werden de wensen achterhaald en werd er duidelijk welke functionaliteiten de app moest bevatten. Door het volgen van de sprint 0 methodiek brengen we de wensen en eisen van de klant gestructureerd in kaart. Al deze bevindingen worden uitgewerkt in een storyboard, architectuurplaat en een clickable design.

Ook werd er tijdens de design fase goed gelet op de doelgroep die de mobiele applicatie gaat gebruiken. De leaserijders zijn een brede en uiteenlopende doelgroep waardoor gebruiksvriendelijkheid (UI/UX) hoog in het vaandel staat.

De sprint 0 werd afgerond met een eindpresentatie. Hierin werden de deliverables, oftewel de resultaten, gepresenteerd aan Wevi. Zo ontvangt de klant een realistisch beeld van de vereiste werkzaamheden en zorgen we er gezamenlijk voor dat we kostenefficiënt de oplossing kunnen gaan ontwikkelen!

BUILD
DEVELOPMENT FASE.

Tijd om de digitale oplossing te gaan ontwikkelen! Om de twee weken geeft het ontwikkelteam van Recognize een (sprint) demo van de ontwikkelde functionaliteit. Op deze manier blijft Wevi goed op de hoogte en kan er direct feedback worden gegeven op hetgeen wat er is ontwikkeld.

Tijdens de development fase is er ook nauwkeurig gekeken naar wat bepaalde functionaliteiten opleveren én welke inspanningen deze kosten om te realiseren. Op deze manier ontwikkelen we kostenefficiënt en kon er snel veel waarde gecreëerd worden. Dit komt tevens ten goede van de adoptie van de applicatie.

Na een intensieve samenwerking was het zover; de LeaseApp gaat live! In de LeaseApp kunnen gebruikers nu snel en eenvoudig een tankstation in de buurt vinden, schade melden of een onderhoudsafspraak inplannen. Ook biedt de mobiele applicatie inzicht in het brandstofverbruik, schademeldingen, bekeuringen en documenten. En uiteraard is dit zeer gemakkelijk te bedienen.

En om de adoptie nog verder te maximaliseren is er een campagnewebsite gelanceerd. Op deze pagina kunnen (potentiële) gebruikers van de LeaseApp informatie vinden over hoe ze de applicatie kunnen gebruiken.

Aantal gebruikers
3000
Verschillende systemen
4
Aantal regels code
23.000
Aantal sprints
9

RUN
MANAGEMENT FASE.

De samenwerking verliep voorspoedig. Wevi heeft een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van inhoudelijke (vak)kennis en processen waardoor er vaart kon worden gemaakt.

Soms was het even een uitdaging om bijvoorbeeld een goede demo te geven op afstand; maar door de flexibiliteit van het team, enthousiasme en het snelle schakelen in oplossingen is de LeaseApp een groot succes geworden! “ De Wevi Leaseapp heeft nu bijna 3000 gebruikers, door deze digitaliseringsslag kan Wevi sneller inspelen op eventuele veranderingen in processen dan met geprinte boekjes die aan veroudering onderhevig zijn”, aldus Wevi. Een mooi voorbeeld van digitale transformatie.

Joost Bruggeman & Niels Noordam — Wevi

“Recognize gaat diep in op verschillende vraagstukken en denken actief mee om de juiste oplossing daarin te vinden. Leuk, enthousiast en flexibel team!"

LET’S
CONNECT!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun je iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.