WAT IS RPA?

RPA staat voor Robotic Process Automation. Heel platgeslagen is dat het automatiseren van repetitieve en eentonige handelingen door middel van softwarescripts (de robots).

Zonder dat we erbij stilstaan, gaat er veel tijd verloren aan repetitieve werkzaamheden. Vaak gaat het dan om administratieve handelingen die nodig zijn, maar erg tijdrovend zijn.

Iedereen kent wel een situatie van een collega die dag-in, dag-uit dezelfde handelingen aan het doen is achter de computer. Inloggen, verwerken en schakelen tussen verschillende systemen. Veelal om data van het ene systeem in het andere systeem te krijgen.

Voor een concreet voorbeeld op het gebied van onnodig veel administratieve handelingen, telverschillen en discussies hebben wij hier recent een oplossing voor ontwikkeld.

Een app die de administratie uit handen neemt en de voorraad optimaal bijhoudt: de MagazijnApp voor VolkerWessels Telecom. Lees hier meer over de MagazijnApp.

Contact opnemen

 

 

 

 

WAT BETEKENT DIT
VOOR MIJ ALS MEDEWERKER?
Je krijgt er een slimme collega bij!

Een robot is niet alleen slim, de productiviteit van een robot is ook nog eens gigantisch. Het is jouw digitale assistent die 24/7 beschikbaar is om jou te helpen. Handig.

Slimmer en leuker werk

RPA neemt handelingen over. Sommige handelingen geven je niet altijd de uitdaging en energie die je zoekt in je werk. Fijn dat dit werk kan worden overdragen aan de robot! Dan kan jij je bezighouden met werkzaamheden die ertoe doen en waar jij meer uitdaging uit haalt.

Er worden minder fouten gemaakt

Je vertelt een robot vooraf exact wat hij moet doen. Hij wijkt daar nooit vanaf. Stel dat je een groot aantal gegevens moet kopiëren van de ene naar de andere applicatie. Een typefout is al snel gemaakt. Terwijl dit bij een robot niet gebeurt.

WAT BETEKENT DIT
VOOR MIJN ORGANISATIE?
Besparing in tijd én kosten

Bij Robotic Process Automation zijn de kosten vaak goed te overzien. Dankzij de relatief lage kosten en snelle Return on Investment, is de investering voor elk bedrijf interessant. We streven ernaar om een RIO te realiseren van drie tot zes maanden. Ook worden kosten, baten en RIO overzichtelijk in kaart gebracht.

Schaalbaarheid

Robots worden gebouwd op basis van herbruikbare componenten. Hierdoor kunnen zij snel gecombineerd worden tot nieuwe robots. Veel organisaties bouwen een bibliotheek van robots en robot-onderdelen. Zo hergebruik je componenten die je al hebt en win je tijd.

Kwaliteit en snelheid

Een robot werkt op basis van regels die bepaald zijn door de procesverantwoordelijke en wijkt hier niet van af. Deze regels worden door de robot snel en feilloos uitgevoerd. Hierdoor is de robot consistent en blijft de kwaliteit behouden.

Geen invloed op bestaande systemen

RPA zorgt ervoor dat de impact op bestaande applicaties beperkt blijft. Er zijn dus geen aanpassingen nodig op bestaande processen en bedrijfsapplicaties. Soms kan ervoor gekozen worden om minimale aanpassingen door te voeren op bestaande systemen als dit ten goede komt voor het proces.

Focus op kernactiviteiten

Robotisering maakt het mogelijk om efficiënter te werken. Het creëert ruimte voor medewerkers om nieuwe dingen te gaan doen en krijgen de gelegenheid om zich meer op de kerntaken te richten en zich te focussen op werkzaamheden die er echt toe doen.

Procesoptimalisatie

Voordat een proces wordt geautomatiseerd vindt er altijd een analyse en optimalisatieslag plaats op het huidige proces. Een win-winsituatie; optimalisatie en automatisering vinden plaats in één klap.

Ik heb een
digitaliseringsverzoek

Interessant! We kijken graag met je mee of RPA de oplossing is voor jouw vraagstuk. Vul het digitaliseringsverzoek in en dan nemen wij snel contact met je op!