ENGINEERING IN DE
TELECOMSECTOR

Online boodschappen doen, met één druk op de knop foto’s delen vanaf je smartphone en met collega’s tegelijkertijd werken aan bestanden. Internet is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het is een basisbehoefte.

Om gegevens via internet uit te kunnen wisselen en op te slaan, zitten onder de grond netwerken van telecomkabels. Bij Engineering zijn we hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen en beheren van deze telecomnetwerken. Dit is onze kracht. Hiermee ontzorgen wij onze klanten.

Telecom engineering
ONZE EXPERTISES EN WAARDE VOOR JOUW ORGANISATIE

Een telecomnetwerk ontwerpen en beheren gebeurt in drie fasen: pre-engineering, werkvoorbereiding en after-engineering. Bij pre-engineering brengen we een regio in kaart en onderzoeken we wat het meest gunstige ontwerp is. Zodra het ontwerp akkoord is, volgt de werkvoorbereiding. Hierbij regelen we vergunningen en zorgen wij voor een digitale werkmap. Zo heeft de monteur alle documenten bij de hand om met de aanleg te beginnen. In de laatste fase verwerken wij de feedback van de monteur en tekenen we alle data definitief in.

Zo is voor iedereen duidelijk waar we welke kabels hebben geplaatst en voldoen we aan de wettelijk eis om alles digitaal en centraal op te slaan. Of het nu gaat om een netwerk van coax, koper of glasvezel. Een plaatsing onder de grond, net boven de grond of zelfs op het dak. We kunnen het allemaal ontwerpen en beheren. Op dit moment zijn we actief in Nederland, België, Duitsland en Griekenland. Ben je benieuwd wat we allemaal doen?

Bekijk dan de volgende cases:

 

Telecom Engineering
We doen meer dan alleen telecomnetwerken

Naast het ontwerpen van telecomnetwerken zijn wij betrokken bij andere engineeringsactiviteiten. We upgraden straatkasten met nieuwe hardware componenten en brengen het wegennet in kaart door middel van een toplogiebestand. Ook vergelijken we foto’s en meten we afstanden van obstakels langs het spoor en leggen dit vast. Daarnaast voegen we verschillende systemen samen in één platform.

Let's
Connect!

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Of kun jij iets voor ons betekenen? Dan horen we graag van je! Bel of mail gerust. We komen graag langs om kennis te maken. En natuurlijk staan onze deuren op de zevende verdieping van de Javatoren in Almelo ook altijd voor je open.